Wanneer vraag jij om hulp?

Wanneer vraag jij om hulp?

Hoe gaat het bij jou thuis? Is jullie gezin een goedlopende “machine” waarin ieder gezinslid zijn of haar bezigheden heeft. De kinderen op afspraak gehaald en gebracht worden. Naar school, clubjes, sport, vriendjes of vriendinnetjes. Als je oudere kinderen hebt naar baantjes en andere activiteiten. De was, de boodschappen en alle duizend en één dingen die het hebben van een gezin met zich mee brengt.

Zijn jullie als partners nog op elkaar gericht?

Staan jullie als partners elkaar toe je ambities te verleggen naar buiten, waardoor je minder naar elkaar gericht bent? Want je gezin draait toch wel zul je denken. Je relatie met je partner uit liefde gesloten, met de beste bedoelingen heb je een gezin gesticht. De schipbreuk die veel relaties lijden, zijn vaak een gevolg van niet meer op elkaar gericht zijn. Druk zijn met de “machine” draaiende te houden.

Te laat hulp vragen en de gevolgen daarvan.

Ik schrijf deze nieuwsbrief, omdat het mij zo raakt dat er vaak te laat hulp gevraagd wordt. Te laat, omdat één van de partners al emotioneel afgehaakt is. De eenzaamheid heeft vaak al te lang geduurd, de gesprekken zijn al te lang uitgesteld en nooit gevoerd. Omdat ouders de basis vormen van een gezin, is het zo belangrijk om eerder hulp te vragen, eerder aan de bel te trekken. Kinderen zijn er vooral bij gebaat dat hun ouders blij zijn met elkaar, gelukkig zijn en ondanks alle drukte van het dagelijks leven ook op elkaar gericht zijn.

Ik kan je helpen!

Met de feestdagen in zicht, wat vaak nog meer druk en verplichtingen met zich mee brengt wil ik een dringende oproep doen om nu hulp te vragen, ik kan je helpen de ouder te zijn die je wil zijn, maar ook de partner te zijn die je wil zijn. Ik kan helpen structuur in de opvoeding aan te brengen, waardoor je meer tijd voor elkaar kunt hebben. Wacht niet tot na de feestdagen. De piek van echtscheidingen ligt in januari laat dat jouw relatie en jouw gezin niet overkomen!

Vrijblijvend gesprek.

Bel of mail mij voor een vrijblijvend gesprek, wat ik voor jullie en voor jullie gezin kan betekenen.

Laat een opmerking achter