Als ik bij u een afspraak maak, wat doet u dan precies?

Als ik bij u een afspraak maak, wat doet u dan precies?”

Deze vraag werd aarzelend gesteld, door een moeder die mij belde.
In de loop van het gesprek werd duidelijk, dat ze bang was, dat ik helemaal zou gaan vertellen hoe ze op moet voeden.

Nee, dat doe ik niet, ik luister naar de vraag of probleem van de ouder die bij mij komt. Dat is mijn uitgangspunt, daar ga ik samen met de ouder(s) aan werken.
Ook neem ik de intuïtie van ouders heel serieus, het is hun kind, zij kennen hun kind het beste, wat ik doe is objectief meekijken, goed luisteren, inzicht geven in de negatieve patronen  die ontstaan zijn binnen een gezin, deze doorbreken en ombuigen naar positieve patronen.

Informatie geven over ontwikkeling en gedrag, wat hoort bij welke leeftijd.

De opvoedstijl van de ouder(s) komt wel aan de orde, maar wat wel werkt voor ouders en kind, blijft gewoon zoals het is. Ik heb daar geen “oordeel” over.

Waar ik naar kijk zijn negatieve patronen die vaak ontstaan zijn en waar ouders en kinderen last van hebben.

Regels en grenzen bespreek ik meestal met ouders, maar ouders bepalen deze in hun eigen gezin. Informatie geef ik over welk gedrag bij welke leeftijd past, wat “normaal” gedrag is en welk gedrag wat bijsturing kan gebruiken, zodat het niet steeds tot conflicten leidt binnen een gezin.

Waar ik naar kijk zijn negatieve patronen die vaak ontstaan zijn en waar ouders en kinderen last van hebben. Het maakt niet uit in welke leeftijd, peuters, kleuters, basisschoolkinderen, pubers of jong volwassenen. De sfeer in een gezin gaat er altijd op vooruit,  als je niet werkbare patronen doorbreekt en verandert in bruikbare patronen binnen een gezin.

Natuurlijk beantwoord ik vragen over gedrag en ontwikkeling van kinderen die ouders aan mij stellen, maar normen en waarden bepalen ouders in hun gezin.

Wil jij weten wat ik voor jouw gezin zou kunnen betekenen?

Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

Jacqueline Schot

#pedagoog

info@praktijkschot

06 33715104

Laat een opmerking achter