Eenzaamheid onder (jonge) ouders!

eenzaamheid onder (jonge) ouders een enorm taboe!

eenzaamheid onder (jonge) ouders, een enorm taboe!

Eenzaamheid onder (jonge) ouders, een enorm taboe!

Eenzaamheid onder(jonge) ouders een enorm taboe ! Als je een kind krijgt, verwacht iedereen dat je blij en gelukkig bent, maar  eenzaamheid onder jonge ouders komt veel voor. Alleen thuis met de baby, is er geen roze wolk, waar iedereen het over heeft, of waar je over leest. Met als gevolg dat jij je schuldig voelt dat je niet blij bent. Er rust een enorm taboe op dit onderwerp, niemand durft hier over te praten. Ook als je kinderen al ouder zijn, verwacht iedereen blije en genietende ouders, maar soms valt het ouderschap anders uit dan je verwacht had.

Eenzaamheid na de geboorte van je kindje 

De roze wolk, waar mensen het over hebben als je een baby gekregen hebt, bestaat volgens mij niet. Maar als jou omgeving deze mythe in stand houdt, is het lastig om te zeggen dat jij de roze wolk niet ervaart en dat jij je eenzaam voelt en niet over durft te praten, want dan ben je geen goeie vader of moeder!

Je zit alleen thuis met je baby of een wat ouder kind. Natuurlijk ben je blij dat je kinderen gezond zijn, maar als jij je alleen of niet gelukkig voelt, kan het moeilijk zijn om dit met anderen te delen, laat staan dat je er hulp voor zoekt.

Eenzaamheid na een echtscheiding

Je kunt je eenzaam voelen na een echtscheiding en de opvoeding als een zware last ervaren, die je helemaal in je eentje moet meezeulen. Je kunt je eenzaam voelen als je kinderen na de scheiding bij de andere ouder zijn. Je mist je kinderen en weet niet goed hoe je met die leegte om moet gaan.

Want je eenzaam voelen is niet direct een populair gespreksonderwerp!

Er rust een taboe om eerlijk te zijn over eenzaamheid, het idee bestaat dat je dan een loser bent, iets niet goed doet, maar dat is absoluut niet waar

Als jij graag een oplossing voor je eenzaamheid wil, neem contact met me op. Het kan enorm opluchten om er een keer zonder schaamte of schuldgevoelens over te praten.

Ik luister en help je op weg om je ouderschap positief te ervaren!

Gun jezelf de kans op verandering!

 

Laat een opmerking achter