Ervaring van een moeder met mijn hulp

Hulp tijdens de Corona periode

Graag deel ik met jullie lezers de ervaring van een moeder die ik via beeldtelefoon en gewone telefoongesprekken tijdens de Corona periode ondersteund heb. Inmiddels is het weer mogelijk om “gewone” afspraken te maken in mijn praktijkruimte. “We zijn weer open”!

Als je het fijner vindt om gesprekken via beeldtelefoon te voeren, kan dat ook. Deze moeder woont ook verder weg, dus afspraken gaan dan altijd via beeldbellen of gewoon bellen.

De ervaring van een moeder met mijn hulp

Mijn jongens van 12 en 9 jaar zitten altijd al graag achter een beeldscherm en nu met de corona crisis de hele dag thuis, willen ze eigenlijk niets anders. Buiten het feit dat ik dat niet wil, ben ik nu sneller geërgerd, omdat ik ze de hele dag om me heen heb en weinig ruimte ervaar voor werk of mezelf. Dan is een beeldscherm ook wel een lekkere oppas! Na een enorme boze en verdrietige bui van mijn kant, waarin ik extreme dingen zei tegen de kinderen, zoals: “jullie mogen nóóit meer achter een beeldscherm”, heb ik contact gezocht met Jacqueline. Wat namelijk ook niet helpt, is dat mijn man beter voor zichzelf kan zorgen dan ik, dus wél eigen tijd creëert en toekomt aan zijn werk. Hij ‘vergeet’ dan dingen rondom de kinderen en ook dat maakt me furieus!

Hulp van Jacqueline

Jacqueline heeft mij enorm geholpen. In eerste instantie door goed naar mij te luisteren en me te laten uitrazen. Daarna ging zij door middel van samenvatten en doorvragen de verschillende problemen uit elkaar trekken. Bijvoorbeeld, dat ik nu niet precies weet waar ik met mijn werk heen wil, heeft niets te maken met zijn ‘ja-zeggen, maar nee-doen’ gedrag.

Daarnaast hebben wij doorgesproken hoe ik het gesprek zowel met de kinderen als met mijn man aan kon gaan. Jacqueline stelde in eerste instantie ook hierin veel vragen, maar toen ik er niet helemaal uitkwam, kwam zij met concrete vragen die ik kan stellen.

De gesprekken met zowel mijn man als kinderen verliepen in het begin moeizaam. Er speelden nog veel emoties.

De volgende gesprekken gingen al beter.

Jacqueline heeft mij in ons telefonische gesprek ook reflectievragen gesteld. Deze deden een beetje pijn, maar brachten ook inzicht. De vragen die zij mij mee gaf voor het gesprek met  mijn man en kinderen, gaven hen ook ruimte om eerlijk te antwoorden en te reflecteren op zichzelf.

Zo zeiden de kinderen dat ze zich vaak gevangen voelen in hun verlangen om te mogen gamen om 17.00 uur en daar dan de hele middag aan denken. Ze lijken voor nu althans in te zien dat dit een keuze is. Ze kunnen de hele middag op de klok kijken of lekker gaan spelen.

En ik realiseer me dat ik hoge verwachtingen heb van mezelf en van mijn man. Dat is vermoeiend voor allemaal en het zorgt er ook voor dat mijn man dingen kan vergeten, want ik los het toch wel op.

Niet alles is natuurlijk op gelost, maar de spanning is uit de lucht en in plaats van dat ik me nu alleen voel staan en alles wil beheersen, zijn we nu met elkaar in contact en ben ik weer een moeder die haar kinderen begeleid.

Dank je wel Jacqueline!

Ik hoop dat je een beeld gekregen hebt, waar mijn hulp uit kan bestaan en met welke hulpvraag je o.a. bij mij terecht kunt.

Hulp vragen mag

Gelukkig mogen de basisschool kinderen weer een beetje naar school. Helaas voor alle pubers en hun ouders mogen zij nog niet. Ik heb echt respect voor alle jongeren die ineens, school, sport, baantjes, contact met vrienden in rook op zagen gaan. Die het centraal examen niet meer moesten maken, dat lijkt leuk, maar de spanning en ontlading ontbreken ook doordat dit weg viel. En voor hun ouders, want in een ontwikkelingsfase van je kind, waarin ze meer op vrienden en anderen gericht zijn dan op hun ouders, zit je ineens maanden op elkaars lip! Ik heb veel creativiteit voorbij zien komen om pubers bezig te houden en ook veel wanhoop, gelukkig kon ik wat bijdragen voor de ouders die mij ingeschakeld hebben.

Voor informatie en hulp mag je mij altijd bellen of mailen;

Vergoeding via de ziektekostenverzekeraar mogelijk;https://www.praktijkschot.nl/tarieven/

06 33715104

info@praktijkschot.nl

Jacqueline Schot

#pedagoog

 

 

Laat een opmerking achter