Internationale dag van de ouders

Internationale dag van de ouders

Internationale dag van de ouders

Internationale dag van de ouders.

Gisteren vroeg iemand waarom ik pedagogiek ben gaan studeren. Lang geleden inmiddels. Dat had alles met mijn eigen opvoeding te maken. Ik wilde het anders , beter doen. Ik heb andere fouten gemaakt dan mijn ouders en zeker anders opgevoed en zeker behoefte aan ondersteuning gehad.

Vervolgens vroeg ze wat ik leuk aan mijn werk vind;  Heb je even? Ouders die na het eerste gesprek al tot de ontdekking komen dat je kinderen op een andere manier kunt leren luisteren. Ouders die heel opgelucht naar huis gaan, met praktische gelijk toe te passen adviezen.  Die tijdens het volgende gesprek enthousiast reageren dat het ook anders kan, makkelijker met positief resultaat.

Goed voor ouders, beter voor kinderen

Als het goed met ouders gaat, gaat het beter met kinderen en dat is mijn motivatie bij ieder gesprek dat ik voer met ouders. Persoonlijk antwoord op jouw vragen, zonder wachtlijst, geen verwijzing nodig, gedeeltelijk of volledig vergoed door de ziektekostenverzekeraars.

Herken je dat, je wilt anders opvoeden dan jezelf opgevoed bent, maar dat is er lastig. Je hebt geen voorbeeld, je weet alleen dat je het anders wilt doen, jij wilt een andere ouder zijn dan je ouders voor jou waren. Het maakt ouders die dit graag willen, vaak onzeker en zoekend.  En soms zien ouders zichzelf toch dezelfde “fouten” maken die ze zo graag willen vermijden, dat kan heel confronterend zijn.

De ouders die bij mij gesprekken voeren, vertellen vaak hoe ze zelf opgevoed zijn en wat dat voor positieve of negatieve invloed op hun leven heeft gehad of soms nog heeft. Ze zijn altijd erg opgelucht dat ze dit kunnen vertellen, het geeft ook ruimte, zodat ze de ouder kunnen zijn die ze willen zijn. Ze raken ballast kwijt en kunnen zo hun eigen richting bepalen in de opvoeding van hun eigen kinderen.

Internationale dag van de ouders

Vandaag is het internationale dag van de ouders, ik gun alle ouders dat ze kunnen opvoeden zonder ballast. Wat mijn hulp anders maakt, is dat ouders bij mij centraal staan. Ouders kunnen bij mij terecht met hun vragen, problemen, onzekerheden en hun zorgen over hoe zij opvoeden.

Vaak gaat er ook heel veel goed, maar opvoeden zonder ballast is zoveel leuker, lichter en vrolijk

 

 

Laat een opmerking achter