Kinderen en cadeaus in de decembermaand

Kinderen en cadeaus in de decembermaand

Kinderen en cadeaus in de decembermaand, de Sint is weer in het land en de kerst komt eraan. Dat betekent dat de cadeau maand weer aangebroken is !

kinderen en cadeaus in de decembermaand

kinderen en cadeaus

Kinderen spelen niet

Wat ik vaak van ouders hoor, is de klacht dat er zoveel speelgoed is, maar dat hun kind(eren) niet of nauwelijks spelen.

Hoe dat komt? Het meeste speelgoed uit de winkel heeft 1 functie, dus je drukt op een knop en het maakt geluid, geeft licht of beweegt  even. Als een kind dit drie keer gedaan heeft, is het op het speelgoed uitgekeken. Want het prikkelt de fantasie van een kind nauwelijks.

Goed speelgoed kan een kind voor allerlei doeleinden gebruiken. Je kunt ermee bouwen of je kunt er fantasiespel mee spelen. Investeer liever in iets duurder speelgoed dan een berg  prulletjes, die snel kapot gaan, kwijt raken of altijd overal rond slingeren in huis.

Beeldschermgebruik (lees hier meer)

Als je besluit oudere kinderen iets met een beeldscherm cadeau te geven. Vergeet dan niet de regels die jij als ouders wilt over het gebruik van  deze apparaten duidelijk aan je kind uit te leggen. Dus hoeveel tijd per dag, naar welke series mogen ze kijken en hoe lang of hoe vaak.  Verwerk de regels  in een Sinterklaas gedicht of bedenk een andere creatieve oplossing, maar wees er consequent in. Als je dat moeilijk vindt, kan ik je daarbij helpen.

kinderen en cadeaus in de decembermaand

pubers en telefoongebruik

 tips om positief om te gaan met beeldschermgebruik van je kind

  • Benader het  op een andere manier, toon belangstelling voor waar ze mee bezig zijn
  • Stel vragen, in plaats van kritiek te geven
  • Welke game vind je het leukst, ben je er goed in, laat eens zien.
  • Naar welke serie kijk je, wie vind je het leukst, wat vind je spannend aan de serie. Wie zou jij willen zijn en waarom .
  • Kortom ga in gesprek over  wat je kinderen doen en zien en beleven in de digitale wereld!
Laat een opmerking achter