Verveling in de vakantie

 

Verveling in de vakantie

Verveling in de vakantie, vervelen jouw kinderen zich in de vakantie? Er zijn veel mogelijkheden in een vakantie om verveling tegen te gaan. Toch klagen veel ouders dat ze schoolvakanties lastig vinden, het maakt eigenlijk niet uit of het nu kleuters, basisschoolkinderen of pubers zijn die niet uit bed te branden zijn! Bovendien zijn kinderen al een lange periode thuis geweest door de Corona crisis, en misschien ga je dit jaar niet weg met vakantie. Alle opgespaarde leuke activiteiten heb je misschien al gedaan, tijdens de weken dat je kinderen thuis waren?

De hele dag gamen….

Kinderen vervelen zich, maken ruzie met elkaar, willen de hele dag door gamen of een ander beeldscherm kijken, kortom ouders zijn druk met ruzies te sussen, activiteiten te bedenken en grenzen te stellen aan dat beeldscherm gebruik, of niet……….!   Ouders slaken vaak een zucht van verlichting als de kinderen weer naar school kunnen!

Structuur

Herken je dit? Dan is structuur het toverwoord om op een leuke manier vakanties door te komen met je kinderen. Je kunt structuur aan brengen door activiteiten die je samen doet  en de tijd dat kinderen zichzelf mogen vermaken per dag in te delen.

Drie tips om verveling in de vakantie tegen te gaan

  • Maximale tijd af te spreken voor het beeldschermgebruik
  • Kinderen mogen zich ook vervelen, daar worden ze creatief van, uit verveling kunnen ideeën ontstaan!
  • Speelgoed waar al lang niet mee gespeeld is opnieuw aanbieden

Als jij dit lastig vindt om  in de praktijk te brengen kunnen we samen een plan van aanpak maken, zodat ook in jouw gezin de vakanties leuk en gezellig zijn. In plaats van dat kinderen zich vervelen, jij je ergert en er een negatieve sfeer ontstaat

Een verbetering is altijd mogelijk!

Je kunt mij vrijblijvend bellen of mailen

06 33715104 info@praktijkschot.nl

Laat een opmerking achter