Wanneer vraag jij om hulp?

Wanneer vraag jij om hulp?

Hoe gaat het bij jou thuis? Is jullie gezin een goedlopende “machine” waarin ieder gezinslid zijn of haar bezigheden heeft. De kinderen op afspraak gehaald en gebracht worden. Naar school, clubjes, sport, vriendjes of vriendinnetjes. Als je oudere kinderen hebt naar baantjes en andere activiteiten. De was, de boodschappen en alle duizend en één dingen die het hebben van een gezin met zich mee brengt.

Corona tijd

En nu tijdens deze Corona periode, waarin eigenlijk niets meer vanzelfsprekend is. Gelukkig zijn de basisscholen weer begonnen, zodat ouders en kinderen tot de zomervakantie nog even “normaal” in een ritme kunnen werken en leren. Heeft jouw relatie onder spanning gestaan tijdens de Lock-down? Wil je graag in gesprek over jullie relatie, over jullie verdeling tussen werk en privé? Over de problemen die je ervaart in het opvoeden van de kinderen? Of ben je alleenstaand en voel jij je eenzaam, zonder sparring partner, zonder sociale contacten in deze periode? Nog steeds werken veel mensen thuis, zitten op elkaars lip. De normale activiteiten staan op een laag pitje en  op vakantie gaan zit dat er wel in dit jaar?

Zijn jullie als partners nog op elkaar gericht?

Staan jullie als partners elkaar toe je ambities te verleggen naar buiten, waardoor je minder naar elkaar gericht bent? Want je gezin draait toch wel zul je denken. Je relatie met je partner uit liefde gesloten, met de beste bedoelingen heb je een gezin gesticht. De schipbreuk die veel relaties lijden, zijn vaak een gevolg van niet meer op elkaar gericht zijn. Druk zijn met de “machine” draaiende te houden.

Te laat hulp vragen en de gevolgen daarvan.

Ik schrijf dit, omdat het mij zo raakt dat er vaak te laat hulp gevraagd wordt. Te laat, omdat één van de partners al emotioneel afgehaakt is. De eenzaamheid heeft vaak al te lang geduurd, de gesprekken zijn al te lang uitgesteld en nooit gevoerd. Omdat ouders de basis vormen van een gezin, is het zo belangrijk om eerder hulp te vragen, eerder aan de bel te trekken. Kinderen zijn er vooral bij gebaat dat hun ouders blij zijn met elkaar, gelukkig zijn en ondanks alle drukte van het dagelijks leven ook op elkaar gericht zijn.

Ik kan je helpen!

Vorig jaar in april bezocht een moeder één van mijn workshops, nu 14 maanden later maakt ze een afspraak. Zo lang wachten ouders, terwijl het water hun aan de lippen staat. Fijn dat ze toch gekomen is, jammer dat er blijkbaar zo’n groot taboe rust op hulp vragen als je het als opvoeder even niet meer weet.  Ik wil een dringende oproep doen om nu hulp te vragen, ik kan je helpen de ouder te zijn die je wil zijn, maar ook de partner te zijn die je wil zijn. Ik kan helpen structuur in de opvoeding aan te brengen, waardoor je meer tijd voor elkaar kunt hebben. Wacht niet tot na de Corona crisis of tot na de vakantie of tot………  Er wordt een piek  van echtscheidingen verwacht door de periode waarin we nu leven, laat dit jou niet gebeuren, vraag hulp voordat het te laat is.

Vrijblijvend gesprek.

Bel of mail mij voor een vrijblijvend gesprek, wat ik voor jullie en voor jullie gezin kan betekenen.

Jacqueline Schot

#pedagoog

06 33715104

info@praktijkschot.nl

Laat een opmerking achter