Jacqueline Schot - Praktijk Schot

Hallo, ik ben Jacqueline Schot. Ik leer je graag kennen!

Jacqueline Schot

Ik begeleid  ouders  die vastlopen in de opvoeding of problemen ervaren, waar ze maar niet uit komen, dit doe ik omdat ik ervan overtuigd ben dat opvoeden leuk en ontspannen kan zijn.

Zelf heb ik drie kinderen opgevoed en met name in de puberteit vond ik dat niet altijd makkelijk, ik had wel wat ondersteuning kunnen gebruiken! Ik wilde het graag goed doen, maar ouders, dus ook ik, zijn ook maar mensen, met goeie en minder goeie dagen.

Ik reageerde soms impulsief en onhandig.Tijdens het opvoeden van mijn kinderen, ben ik begonnen met mijn studie pedagogiek, omdat ik merkte dat hier mijn passie lag, andere ouders begeleiden die moeilijkheden ervaren in dit opvoedingsproces.

Het is onzin dat je als ouder het allemaal zelf moet weten en kunnen, als je kind geboren wordt hangt er geen gebruiksaanwijzing aan een teentje, en toch zeker bij pubers en pre-pubers ontbreekt deze gebruiksaanwijzing vaak volledig.

In alle fases van de opvoeding en in het bijzonder  tijdens de puberteit, is een dosis humor toevoegen  onontbeerlijk  voor alle partijen, het relativeert, haalt de zwaarte uit conflicten en werkt ontspannend.

Ik word nog steeds heel erg blij als het na vier gesprekken gelukt is om de communicatie tussen ouders en kinderen weer goed te laten verlopen, zonder voortdurend ruzie en gezeur. Dat kinderen weer luisteren, ouders weer ontspannen zijn.

Ik vind het echt een gemiste kans als ouders maar door ploeteren en in een negatieve spiraal terecht komen, jammer want met een aantal gesprekken kan het echt veel beter, leuker en gezelliger worden in je gezin.

Bovendien is het voor het zelfbeeld van kinderen en ouders beter om zo snel mogelijk problemen in de gezinssituatie op te lossen, zodat je weer met plezier verder kunt.

Uitvoerbare plannen

Ik werk met concreet uitvoerbare plannen, passend bij de unieke situatie van ieder gezin, niet perfect, want perfecte ouders en kinderen bestaan gelukkig niet!

Mensen die mij goed kennen noemen mij trouw, betrokken, betrouwbaar, leergierig, zachtaardig en krachtig. Je weet wat je aan me hebt, zodra je me hebt ontmoet. Ik ga altijd uit van mogelijkheden en het meest haalbare.

Mijn ervaring en deze kwaliteiten vertalen zich naar een eerlijke, concrete en positieve aanpak.

Verder is het goed om te weten dat ik niet van ruzie hou (wel van droge humor) en  heel veel van mijn werk dat ik doe! vandaar mijn beroepskeuze! Ik word blij van mijn man drie kinderen en hun partners  en zeven kleindochters ( the Magnificent Seven)  lezen, art house films, zwemmen in de zee, drop, couscous en Lemon Myrtle thee van Simon Levelt.

Ik heb een afgeronde opleiding Pedagogiek en ben gezinscoach.

 

Lid: ABvC  nummer: 116507
Kamer van Koophandel:    20144433

Bekijk de video's van Praktijk Schot

Lees meer over ontwikkelingsfases bij het opvoeden van kinderen

Ik vertel je graag meer over de verschillende ontwikkelingsfases bij het opvoeden van kinderen.

Let op Nieuw E-Book