Jacqueline Schot - Praktijk Schot

Hallo, ik ben Jacqueline Schot. Ik leer je graag kennen!

Jacqueline Schot

De perfecte moeder! Dat ben ik! Vanaf mijn eerste geboorte had ik alles onder controle. Het moederschap? Ik ben er voor in de wieg gelegd. Ik heb van huis uit alles meegekregen wat je als perfecte ouder nodig hebt. Bij ons nooit ruzie, geen geschreeuw aan tafel. Dankzij mijn talenten is de opvoeding van onze drie kinderen probleemloos verlopen. Wij waren/zijn het modelgezin en ik de modelmoeder.

Niet dus…

Die ideale wereld bestaat helemaal niet. Ik wilde het goed doen, maar ook ik heb geploeterd en soms afgezien met onze drie oogappeltjes. Want het eerste kindje met een gebruiksaanwijzing aan z’n teentje moet nog geboren worden tenslotte. Ik heb soms ook impulsief en onhandig gereageerd. En ik vond de puberteit van onze kinderen zeker niet gemakkelijk. Ik had er voor getekend als ik toen wat ondersteuning had gekregen. Vooral op slechte dagen als het niet liep zoals ik graag had gewild.

En toch merkte ik dat in opvoeden mijn passie lag. Hoe geweldig zou het niet zijn als ik andere ouders zou kunnen begeleiden in hun opvoedingsproces? Dus ging ik – naast het opvoeden – een studie pedagogiek doen. Inmiddels begeleid ik al jaren ouders die vastlopen in het opvoeden of problemen ervaren waar ze zelf niet uitkomen. Ik ben er van overtuigd dat opvoeden leuk en ontspannen kan zijn.

Het is onzin dat je het als ouder allemaal zelf moet weten en kunnen. Hoe moeilijk is het soms niet om pubers en pre-pubers (zonder gebruiksaanwijzing!) op te voeden? In alle fases van de opvoeding en in het bijzonder tijdens de puberteit, is een dosis humor onontbeerlijk voor alle partijen. Een lach relativeert, haalt de zwaarte uit conflicten en werkt ontspannend.

Ik word nog steeds heel erg blij als het na vier gesprekken gelukt is om de communicatie tussen ouders en kinderen weer goed te laten verlopen, zonder voortdurend ruzie en gezeur. Het is fijn als kinderen weer luisteren en ouders ontspannen kunnen zijn.

Want laten we eerlijk zijn: het is toch een gemiste kans als ouders maar door ploeteren en in een negatieve spiraal terecht komen? Eeuwig zonde, want met een aantal gesprekken kan het echt veel beter, leuker en gezelliger worden in je gezin. Bovendien is het voor het zelfbeeld van kinderen en ouders beter om zo snel mogelijk problemen in de gezinssituatie op te lossen, zodat je weer met plezier verder kunt. Écht, dat kán!

Perfect, dat bestaat niet!

Ik werk met concreet uitvoerbare plannen, passend bij de unieke situatie van ieder gezin. Het hoeft allemaal niet perfect, want perfecte ouders (waarmee ik dit verhaaltje begon) en perfecte kinderen bestaan gelukkig niet!

Mensen die mij goed kennen noemen mij trouw, betrokken, betrouwbaar, leergierig, zachtaardig en krachtig. Je weet wat je aan me hebt, zodra je me hebt ontmoet. Ik ga altijd uit van mogelijkheden en wat haalbaar is.

Mijn ervaring en deze kwaliteiten vertalen zich naar een eerlijke, concrete en positieve aanpak.

Verder is het goed om te weten dat ik niet van ruzie hou (wel van droge humor) en dat ik heel veel liefde heb voor het werk dat ik doe! Vandaar mijn beroepskeuze! Ik word blij van mijn man, onze drie kinderen met hun partners, onze zeven kleindochters ( the Magnificent Seven) en de jongste: onze kleinzoon, die tussen al die meiden goed voor zichzelf zorgt 😊

Verder lees ik graag, ik hou van art house films, zwemmen in de zee, drop, couscous en Lemon Myrtle thee van Simon Levelt.

 

Ik heb een afgeronde opleiding HBO Pedagogiek en ben gezinscoach.

Ik sta klaar voor jou/jullie. Samen lossen we alle opvoedproblemen op!

Lees meer over ontwikkelingsfases bij het opvoeden van kinderen

Ik vertel je graag meer over de verschillende ontwikkelingsfases bij het opvoeden van kinderen.

Download mijn E-book