Mei vakantie tips

Mei vakantie tips

Mei vakantie tips

Heb jij ook vakantie? Je kinderen in ieder geval wel, Ga je op pad, of blijf je thuis? Misschien hebben jouw kinderen er geen last van, maar ik hoor vaak ouders klagen dat hun kin(eren) zich vervelen in de vakantie. Er zijn veel mogelijkheden in een vakantie om verveling tegen te gaan. Het maakt eigenlijk niet uit of het nu kleuters, basisschoolkinderen of pubers zijn, die niet uit bed te branden zijn!

De hele dag gamen….

Kinderen vervelen zich, maken ruzie met elkaar, willen de hele dag door gamen of een ander beeldscherm kijken, kortom ouders zijn druk met ruzies te sussen, activiteiten te bedenken en grenzen te stellen aan dat beeldscherm gebruik, of niet……….!   Ouders slaken vaak een zucht van verlichting als de kinderen weer naar school kunnen!

Structuur

Herken je dit? Dan is structuur het toverwoord om op een leuke manier vakanties door te komen met je kinderen. Je kunt structuur aan brengen door activiteiten die je samen doet  en de tijd dat kinderen zichzelf mogen vermaken per dag in te delen. Hoe je dat doet? Maak een weekschema met de indeling morgen/middag/avond. Zet in dit schema gezamenlijke activiteiten, wanneer kinderen zelf invulling mogen geven, eventueel samen met vrienden/vriendinnen, wanneer ze ergens anders spelen of logeren. Overzicht en structuur voorkomt zeuren en geeft rust.

Drie tips om verveling in de vakantie tegen te gaan

  • Maximale tijd af te spreken voor het beeldschermgebruik
  • Kinderen mogen zich ook vervelen, daar worden ze creatief van, uit verveling kunnen ideeën ontstaan!
  • Speelgoed waar al lang niet mee gespeeld is opnieuw aanbieden

Als jij dit lastig vindt om alleen in de praktijk te brengen kunnen we samen een plan van aanpak maken, zodat ook in jouw gezin de vakanties leuk en gezellig zijn. In plaats van dat kinderen zich vervelen, jij je ergert en er een negatieve sfeer ontstaat

Ik wens alle ouders en kinderen een fijne mei vakantie toe!

Je kunt mij vrijblijvend bellen of mailen voor informatie of advies

06 33715104 info@praktijkschot.nl

 

 

Laat een opmerking achter